Een goede voorbereiding is het echte werk

De echte prestatie voor het uitlopen van de Vrieling Hardenberg City Run zit in de discipline van een gedegen voorbereiding. Je moet er alleen wel mee beginnen. We geven je een aantal tips om aan de City-run deel te kunnen nemen en om ooit je grens te verleggen naar bijvoorbeeld de Vechtstede Notarissen Vechtdal Halve Marathon.

Ruim 2.500 hardlopers doen jaarllijks mee aan de Vrieling Hardenberg City Run. Individueel, maar ook steeds meer vanuit gezamenlijke loopgroepen. Tijdens de wedstrijd is hardlopen een individuele sport. In de voorbereiding, de wekelijkse trainingen, is het voor meel mensen juist fijn om in een groep te lopen. De gezelligheid en de 'verplichting' helpen bij het realiseren van de juiste basis conditie. En tijdens een clinic als de Ultieme Uitdaging leer je ook nog eens van alles over de looptechniek. Goede, functionele hardloopkleding is ook belangrijk. Natuurlijk kan iedereen hier naar eigen niveau aandacht aan besteden.


Feel The Vrieling Hardenberg City Run!

Van januari t/m april kun je elke 3e zaterdag van de maand mee doen aan een gezellige trainingsloop door het Vechtpark in Hardenberg. De trainingsloop wordt georganiseerd door de Vrieling Hardenberg City Run. Er wordt in groepen gelopen, op basis van een te verwachten eindtijd. Ervaren hazen leiden de groepen, iedereen kan dus in zijn of haar tempo meedoen. We verzamelen rond 09.45 uur in LOC+Hardenberg.
Data: 18 januari / 15 februari / 21 maart / 18 april.

Van januari t/m april

Gezellige trainingslopen

Hardlopen: je kunt het!

De Ultieme Uitdaging

Clinic 5 kilometer

Hardlooplinic 'De Ultieme uitdaging' van atletiekvereniging Spurt'88 is speciaal voor beginners, ter voorbereiding op de Vrieling Hardenberg City Run 5 km. Onder het motto “samen is leuker” kan de groep als ze gevat zijn door het loopvirus, doortrainen voor de Banthum-loop (deze kent daarvoor haar eigen clinic), Rabo Klepperstad-loop en in het najaar de Oldemeijer-cross en alle leuke plaatselijke loopwedstrijden in de buurt, of grotere evenementen of wie weet ooit een marathon. Niet alleen conditioneel wordt u getraind, maar ook uw loophouding krijgt de nodige aandacht.

Ga voor de Vechtdal Halve Marathon!

De Vechtstede Notarissen Halve Marathon is hoe dan ook de ultieme uitdaging tijdens deze Vrieling Hardenberg City Run Hardenberg. Is 10 km, aan één stuk door, binnen het uur lopen voor jou geen probleem? Doe dan mee aan bij de Halve Marathon Clinic van atletiekvereniging Spurt'88 en je kunt de Vechtdal Halve Marathon uitlopen.

Info: www.spurt88.nl

Verleg je grenzen!

Halve Marathon Clinic

Blijf helemaal op de hoogte

17e editie: 20 mei 2023

Nieuw parcours 5 en 10 KM

Cityrun 2022 Homerun

Testlopen 2020