Vrieling Hardenberg City- Run wil verder groeien en verhuist naar de zaterdag.

De organisatie van de Vrieling Hardenberg City-Run heeft een nieuwe aantrekkelijke dag gevonden om het aansprekende hardloopevenement in Hardenberg verder te laten groeien. De organisatie heeft ervoor gekozen om de wedstrijd nu op de derde zaterdag in mei te organiseren. Met name de Vechtstede Notarissen Vechtdal Halve Marathon heeft een enorme groeipotentie. Het bestuur wil die potentie gaan benutten.

“We zijn verheugd dat we in samenspraak met onze partners de wedstrijd op zaterdag te kunnen organiseren”, aldus voorzitter Christiaan Kuiper. De wedstrijd werd op de derde vrijdagavond in april georganiseerd. Door naar de derde zaterdag in mei te verhuizen verwacht de organisatie op alle afstanden meer deelnemers. Die dag ligt ook nog eens gunstig op de hardloopkalender.

De Vrieling Hardenberg City-Run is met haar wedstrijdprogramma in de binnenstad van Hardenberg al jaren een begrip in de hardloopwereld. De deelnemers aan de één kilometer, drie kilometer, vijf kilometer en tien kilometer lopen door het mooie stadcentrum van Hardenberg. De deelnemers aan de Vechtstede Notarissen Vechtdal Halve Marathon lopen een prachtig parcours door het unieke Vechtdal.

Meer deelnemers

De organisatie is ervan overtuigd dat met de keuze voor de derde zaterdag in mei de deelnemersaantallen zullen groeien. De wedstrijd met start en finish in het centrum van Hardenberg kent al jaren grote deelnemersaantallen maar een vrijdagavond in april is niet echt geschikt om het evenement verder te laten groeien concludeerde het bestuur na een tussentijdse evaluatie. De omstandigheden zijn dan niet optimaal, meestal vroeg donker en met regelmaat minder aantrekkelijk weer voor de toeschouwers en de deelnemers. Door nu op de derde zaterdag in mei de wedstrijd te organiseren bieden we deelnemers en toeschouwers een veel prettiger moment aan om in Hardenberg van ons hardloopevenement te genieten” aldus voorzitter Christiaan Kuiper.

Met name de Vechtstede Notarissen Vechtdal Halve Marathon heeft een grote groeipotentie. Het bestuur verwacht dat dit wedstrijdonderdeel vanwege het prachtige parcours en de enthousiaste reacties van de deelnemers verder zal groeien. “Deelnemers moeten nu op vrijdagavond na hun werkzaamheden naar Hardenberg reizen om dan in de avond de halve marathon te kunnen lopen. Door op de derde zaterdag in mei de wedstrijd te organiseren zullen ook landelijk veel atleten ervoor kiezen om de Vechtstede Notarissen Vechtdal Halve Marathon te gaan lopen. Het Vechtdal is immers een fantastische omgeving voor een halve marathon”, aldus een enthousiaste Christiaan Kuiper

De derde zaterdag in mei zal in het vervolg veel meer hardlopers naar de Vechtstad lokken dat is de vaste overtuiging van het bestuur van de Vrieling Hardenberg City-Run. De organisatie ziet ook mogelijkheden om in samenspraak met campingeigenaren in het prachtige Vechtdal deelnemers een mooi weekendarrangement aan te bieden.
De 14e Vrieling Hardenberg City-Run wordt op zaterdag 19 mei 2018 georganiseerd. 

Bron: www.hardloopnieuws.nl

Blijf helemaal op de hoogte

17e editie: 20 mei 2023

Cityrun 2022 Homerun

Testlopen 2020

Hi5Club opent inschrijving