Stier Max ambassadeur én mascotte

Het was een uniek moment tijdens de Vechtdal halve marathon 2016, ineens rende één van de Vechtdal runderen mee in een groep hardlopers. Het rund dat vrijelijk in het kader van het landschapsbeheer graast in de weilanden langs de oever van de Vecht liep ineens als een soort haas voor het loperspeloton uit.

De hardlopers van de Vechtdal halve marathon vlogen om de stier heen en vervolgden hun weg door het prachtige Vechtdal. De unieke foto van Wim Pullen werd massaal gedeeld in de social media. Nu is de imposante stier Max de mascotte van de prachtige Vechtdal halve marathon.

Na afloop van de Vechtdal halve marathon was er wat commotie in de plaatselijke media. Er was op geen enkel moment sprake van gevaar voor de hardlopers aldus Christiaan Kuiper voorzitter van de Hardenberg City Run. Het bestuur besloot om het prachtige roodbont Vechtdal Rund een ereplaats binnen de organisatie te geven. Voorzitter Christiaan Kuiper van de Vrieling Hardenberg City-run zocht boer Harry Teuben en het Vechtdal Rund op.  De boer was blij verrast met het verzoek of zijn Vechtdal Rund ambassadeur wilde zijn voor de Vechtstede Notarissen Halve Marathon.
Inmiddels had het bestuur de stier al de naam Max gegeven. Tijdens de volgende editie van de Vechtstede Notarissen Halve Marathon op 21 april 2017 zal Max niet meer als haas fungeren maar is dan de ambassadeur van de Vrieling Hardenberg City-run. Tevens wordt zijn imposante verschijning gebruikt als mascotte van de Vechtstede Notarissen Halve Marathon. Stier Max zal vanaf nu een “Maximale” rol spelen in de Pr-campagne van de Vechtstede Notarissen Vechtdal halve marathon.
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website van de Vrieling Hardenberg City-run. Deze per op 1 januari 2017 online zijn want vanaf die dag is de inschrijving geopend.

Bron: www.hardloopnieuws.nl

Blijf helemaal op de hoogte

17e editie: 20 mei 2023

Nieuw parcours 5 en 10 KM

Cityrun 2022 Homerun

Testlopen 2020