“Samen sporten motiveert”

De Mijnfysio 10 KM Estafetteloop is hét nieuwe onderdeel van de Vrieling Hardenberg City-run. Hardlopen is nog leuker als je het samen doet. Daarom kun je de 10 KM, met een team van vier personen, in estafette vorm lopen.

De estafetteloop is een initiatief van MijnFysio. Het idee ontstond bij fysiotherapeut Jos Wilmink en diëtiste Carla Geesink. “Ons doel is mensen gezonder en in beweging krijgen. Het idee was er om vanuit de wijk Heemse mee te doen aan de Cityrun”, vertelt Carla, die ook betrokken is bij Gezond & Vitaal Heemse. “Vijf kilometer is een behoorlijke afstand voor veel mensen, vooral als je geen loper bent. Een estafetteloop, waarbij vier mensen samen tien kilometer afleggen, leek ons een ideaal onderdeel. Samen sporten motiveert. Het zorgt er ook voor dat je gaat, ook al heb je een keer minder zin. Het is bovendien gezelliger. Je werkt samen toe naar dit doel, dat voor iedereen haalbaar is.”
De organisatie van de Cityrun is blij met het initiatief. Zij zoekt continu naar mogelijkheden om meer mensen aan de start te krijgen.
Om zo goed mogelijk van start te gaan, is MijnFysio in Heemse een gratis loopclinic gestart, waar specifiek getraind wordt voor de estafetterun. Elke dinsdagavond om 19.00 uur start de groep vanaf wijkgebouw Norden-Hazenbos. Niet alleen de conditie wordt getraind, ook wordt gelet op de loophouding. Jos Wilmink: “We hopen dat meer mensen aanhaken. Het is elke dinsdag mogelijk om in te stromen.”

Blijf helemaal op de hoogte

17e editie: 20 mei 2023

Cityrun 2022 Homerun

Testlopen 2020

Hi5Club opent inschrijving