Nieuw parcours: van 2,5 naar 5KM

Er was vorig jaar al over gebrainstormd en gesproken, het aanpassen van korte parcours. Van 2,5 kilometer naar een hagelnieuw parcours van 5 kilometer. Dit jaar, tijdens de 16e editie van de Vrieling Hardenberg City-Run zou het nieuwe parcours voor het eerst gelopen worden. Totdat het, ons allen inmiddels welbekende,  Coronavirus er een (estafette) stokje voor stak. Waren dan alle voorbereidingen voor niets geweest?

“Natuurlijk niet ”, zegt voorzitter Christaan Kuiper. “Sterker nog, we gaan het gewoon doen ook! We hoorden steeds vaker geluiden uit de 10 kilometer hoek dat het vier keer door het centrum moeten lopen zo langzamerhand als vervelend werd ervaren. Vandaar onze keuze om het parcours aan te pakken. En zeg nou zelf, supergoed gelukt toch?!” “Machtig mooi gelukt”, vult parcoursmeester Egbert Meilink aan.

 

Hij is degene die gezocht heeft naar nieuwe mogelijkheden. “Ach, ik heb wel naar verschillende opties gekeken, maar dit is echt perfect. Als loper wil je graag een zo’n glad mogelijk loopoppervlak en zo weinig mogelijk bochten . Die halen alleen maar de snelheid er uit en zijn ook nog eens hartstikke blessuregevoelig. Vandaar dat we al snel uitkwamen op de wijk de Marslanden. Het is een jonge wijk, dus de bewoners zijn ook enthousiast om er een feestje van te maken langs de route.

Het is nèt even anders en toch nog dicht genoeg bij het centrum om City-Run te kunnen blijven heten.”

De route loopt vanaf de Amaliabrug nu rechtdoor, onder de N34 door om vervolgens dwars door de Marslanden te gaan. Vanuit de wijk loopt men door het hertenkamp weer de dijk op om uiteindelijk de ‘oude’ route richting het centrum te volgen.

“We denken met deze nieuwe route dus vooral tegemoet te komen aan de wens van die 10 kilometer lopers, het zal voor hen weer een stuk interessanter worden om mee te doen met de City-Run. Maar ook voor de 5 kilometer lopers is dit een mooie frisse uitdaging”, denkt Meilink.

“En de start en finish houden we natuurlijk hetzelfde. Gewoon het centrum dus”, lacht Kuiper. “Die sfeer, dat is geweldig! Veel te gaaf om dat anders te willen doen!”