Prins Sport
5KM

Het parcours van 5 KM

Dit kun je verwachten

De Prins Sport 5 kilometer is het onderdeel met de meeste deelnemers. Jaarlijks staan ruim achthonderd lopers aan de start. Naast geoefende hardlopers en natuurtalenten doen er ieder jaar via de Ultieme Uitdaging clinic van atletiekvereniging Spurt '88 een flinke groep mensen mee die voor het eerst met hardlopen zijn begonnen. Een gevarieerd deelnemersveld dus die één ronde van 5 kilometer door woonwijk De Marslanden en het centrum van Hardenberg rennen.

PARCOURS | Het parcours van de Prins Sport 5 kilometer is vernieuwd.

Een nieuw parcours voor de 5 KM!

Schrijf je nu in voor de Prins Sport 5KM!

Praktische informatie

Informatie als routebeschrijving, parkeren, inschrijving/startnummer afhalen en kleed-/doucheruimte vind je door op onderstaande knop te klikken.

Sponsor informatie

Prins Sport is de nieuwe hoofdsponsor van de 5 KM. Prins Sport is dé sportwinkel van Hardenberg en omstreken.

Info: www.prinssport.nl

Weetjes en geschiedenis

RECORDS | De vijf kilometer is jaarlijks rijk aan vele talentvolle deelnemers en er worden dan ook snelle tijden gelopen. In 2011 slaagde Jurjen Polderman erin een tijd onder de 15 minuten te lopen. Met 14:45 heeft hij het wedstrijdrecord bij de mannen in handen. Het wedstrijdrecord bij de dames is in handen van Lianne van de Belt. Met een tijd van 16:42 heeft zij in 2023 het vorige record van 16:59 weten te verbreken. Uiteraard zijn er aantrekkelijke geldprijzen te winnen door de snelste atleten en ligt er een bonus klaar voor diegene die het wedstrijdrecord weet te verbeteren.

De Ultieme Uitdaging

“De Ultieme Uitdaging” van atletiekvereniging Spurt'88 is inmiddels een bekend fenomeen geworden. In 2018 wordt alweer voor de dertiende keer de clinic voor beginnende hardlopers gehouden met als doel het uitlopen van de Acsense 5 kilometer tijdens de Vrieling Hardenberg City-run. Bij Spurt'88 worden mensen met dit ultieme doel in drie maanden tijd, onder deskundige begeleiding, getraind om mee te kunnen doen aan dit hardloopevenement.

Info: www.spurt88.nl

5 KM hardlopen en dan geweldig finishen!

Schrijf je nú in voor de Prins Sport 5 kilometer!

Blijf helemaal op de hoogte

17e editie: 20 mei 2023

Cityrun 2022 Homerun

Testlopen 2020

Hi5Club opent inschrijving